Clubnieuws

[APRILVIS] E.Houtem versterkt het 1e Elftal!

01 april 2020
Woensdag 1 april 2020

De promotie naar 2e Provinciale komt een paar weken eerder dan gehoopt, dus mogen we ook een paar weken eerder bijzonder nieuws bekend maken! We hebben immers een niet onbekende nieuwe speler die de ploeg komt versterken. Wat een paar jaar geleden als grap begon is nu werkelijkheid geworden, maar in tweede provinciale zitten was een absolute must. We heten Hannes Van Der Bruggen van harte welkom!

Geen competitie? Dan maar thuis oefenen!

31 maart 2020

Geen competitie? Dan maar thuis oefenen!

"Blijf in uw kot!", dat maakt voetballen niet makkelijk. Gelukkig mag je wel nog in de tuin, en meer als wat plaats en een bal heb je eigenlijk niet nodig om nog wat te oefenen! Bij ProSoccerData hebben ze daarom 38 oefeningen die je thuis kan proberen opgenomen op video. Hoeveel kan jij er leren tegen de volgend seizoen? Leg jouw kunsten vast op video, stuur ze via WhatsApp naar 053/62.59.99 en we plaatsen jouw filmpjes op deze pagina!

Je vindt alle oefeningen op https://www.prosoccerdata.com/nl/skillsathome

E.Houtem promoveert naar 2e Provinciale!

28 maart 2020

E.Houtem promoveert naar 2e Provinciale!

Het was al vorig seizoen onze ambitie: terugkeren naar 2e Provinciale. Toen sneuvelden we in de halve finale van de eindronde, en ook dit jaar leken we het via nacompetitie te moeten forceren. Sint-Denijs was immers al 6 punten uitgelopen met nog 5 speeldagen te gaan, dan weet je dat het moeilijk wordt.

De Coronacrisis treft vele verenigingen zeer hard, ook ons. Toch kregen we ook in deze tijden een fantastisch gevolg aan het toch wel erg jammere einde van de competitie: geelzwart promoveert naar 2e Provinciale! Via eindronde gingen 3 bijkomende stijgers worden aangeduid, nu gebeurt dat op basis van de plaats in de rangschikking. Met 56 punten, 18 overwinningen en een doelsaldo van +45 waren we de op één na beste niet-kampioen, we zijn er dus bij!

Dankwoord van coach Hanno Poep

Uit naam van mezelf wil ik als trainer een dankwoord richten naar bestuur, medewerkers, supporters, spelers, trainers en alle andere personen die de club een warm hart toedragen, bedanken voor het, misschien niet op manier zoals we zelf wilden, afgelopen seizoen en die onze promotie mee helpen realiseren hebben.

Het is misschien niet op de manier zoals de spelers, leden van de sportieve staff en alle andere betrokkenen die hieraan meegewerkt hebben, gehoopt hadden doch niet minder verdiend. Als coach en ik mag hierin mijn spelers eveneens vernoemen, kijken we er naar uit om ons volgend seizoen te tonen in tweede provinciale en te bewijzen dat we deze promotie niet zomaar als geschenk gekregen hebben omwille van een maatschappelijk probleem maar wel degelijk hebben afgedwongen in een competitie van 25 wedstrijden en waarbij we tegenover elke andere ploeg hebben gestaan die het ons moeilijk heeft gemaakt om eveneens deze doelstelling te bereiken.

Ik wil ook alle spelers die de club verlaten bedanken voor de fijne samenwerking alsook wil ik hen veel succes toewensen in hun nieuwe uitdaging.

Ik wil ook Jens Van Steenbrugghe afzonderlijk bedanken voor de samenwerking die we hadden gedurende de afgelopen twee seizoenen. Ik weet dat het geen afscheid aan het voetbal is zoals je zelf verhoopt had doch je mag trots zijn op je carrière en ik ben trots dat ik hiervan deel uitgemaakt heb als coach. Ik wens je dan ook veel plezier toe buiten het voetbal al heb ik wel een vermoeden dat ik je nog regelmatig zal tegenkomen langs één of andere zijlijn.

Kan je met je vreugde geen blijf? Film jezelf al juichend en stuur het via WhatsApp naar 053/62.59.99! Zelf een dankwoordje voor op deze pagina? Stuur het naar secretariaat@eendrachthoutem.be!

UPDATE: De Corona-maatregelen en het voetbal

12 maart 2020

Update: wat betekent Corona voor het voetbal en onze club?

Zit je met vragen of opmerkingen?

We blijven bereikbaar via mail naar secretariaat@eendrachthoutem.be of op WhatsApp naar 053/62.59.99!

Seizoen 2019-2020 definitief stopgezet

27 maart 2020

De corona-crisiscel van de KBVB besliste vandaag om de kampioenschappen van het amateurvoetbal 2019-2020 definitief stop te zetten. Er zullen ook geen eindrondes, noch testwedstrijden worden gespeeld om stijgers en dalers aan te duiden. 

 • Het sportief klassement van 12 maart 2020 is het definitieve klassement. Indien ploegen niet evenveel wedstrijden gespeeld hebben worden de rangschikkingscriteria volgens de regel van 3 berekend (punten delen door het aantal gespeelde wedstrijden en vermenigvuldigen met het aantal wedstrijden gespeeld door de ploeg met het hoogst aantal wedstrijden in de reeks).
 • Bij gelijke punten worden volgende criteria in volgorde gebruikt:
  • Het grootst aantal overwinningen
  • Het beste doelpuntensaldo
  • Het grootste aantal gemaakte doelpunten
  • Het aantal overwinningen op verplaatsing
  • Het beste doelsaldo op verplaatsing
  • Het grootst aantal doelpunten gemaakt op verplaatsing
 • Op basis van deze klassementen worden binnen de reeksen de voorziene stijgers en dalers aangeduid. Hetzelfde geldt over de reeksen heen voor de aanduiding van stijgers en dalers die normaliter via eindrondes bepaald dienen te worden, desgevallend met toepassing van bovenstaande twee punten.

Voor de jeugd en beloften, waar geen stijgen en dalen van toepassing is, levert dat volgende eindposities op:

 • De Beloften eindigen op de 4e plaats met 45 punten en moeten KSV Maarkedal (48,4 punten), WK Sint-Goriks (46,2 punten) en Racing Mater (45,1 punten) laten voorgaan. Ze stonden nochtans op de eerste plaats, maar met 2 wedstrijden meergespeeld dan de 3 andere ploegen.
 • U17 eindigen op de 6e plaats
 • U15 Geel eindigen op de 6e plaats
 • U15 Zwart eindigen op de 7e plaats
 • U15 Wit eidnigen op de 8e plaats

Wat het Eerste Elftal betreft is er wél stijgen en dalen van toepassing. Volgende berekening is op basis van de officiële mededeling van de KBVB en Voetbal Vlaanderen, maar zekerheid is er pas eens Voetbal Vlaanderen zelf de ploegen op de hoogte brengt. Eens we alles zeker zijn is dat zeker en vast hier te lezen!

 • De kampioenen stijgen sowieso. We wensen KVV Sint-Denijs dan ook proficiat voor de titel in de reeks. 
 • Via eindronde zijn er 2 bijkomende stijgers voorzien. Eindronde wordt niet gespeeld, dus we gaan er van uit dat alle ploegen gekwalificeerd voor die eindronde in één rangschikking worden gestoken.
 • Dat levert onderstaand resultaat op, rekening houdend met het aantal gespeelde wedstrijden:
  1. Rangers Opdorp (59 punten)
  2. VC E.Houtem (56 punten, 18 overwinningen, +45 doelsaldo)
  3. Dyn.Beervelde (56 punten, 18 overwinningen, +40 doelsaldo)
  4. Maarkedal (56 punten, 17 overwinningen)
  5. HT Zwijnaarde (54 punten)

Op basis van deze berekening zal E.Houtem als 2e bijkomende stijger volgend jaar aantreden in 2e provinciale. (Nogmaals: ONDER VOORBEHOUD, het vel van de beer...)

Overgang naar volgend seizoen

Zoals elk jaar plannen we een info- en pasdag in, in voorbereiding van het komende seizoen. We gaan de verdere maatregelen van de Federale Overheid echter moeten afwachten om te zien wanneer we dat kunnen houden.

We gaan er standaard van uit dat alle jeugdspelers die momenteel bij ons voetballen dat ook volgend jaar doen. Is dat NIET zo, dan vragen we graag dat te laten weten via jeugd@eendrachthoutem.be. We nemen sowieso nog contact op via ProSoccerData.

Impact op evenementen

Voor onze evenementen blijven we kijken naar de maatregelen van de Federale Overheid, dit zullen we opvolgen in een afzonderlijk nieuwsbericht.

Competitie opgeschort tot minstens 30 april

19 maart 2020

De corona-crisiscel van de KBVB besliste vandaag om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. Over het verder verloop van de competities zal nog verder beraad worden, maar dat zal afhangen van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren.

 • In de mate van het mogelijke wordt rekening gehouden met het afwerken van de reguliere competities, indien noodzakelijk met aangepaste reglementering voor stijgen en dalen bij Eerste Elftallen.
 • De laatst ingeplande speeldag van eindrondes zou maximaal op zondag 28 juni kunnen liggen.
 • Voor U13 tot en met U21 zal de laatste speeldag uiterlijk 24 mei georganiseerd worden in functie van de examens van het middelbaar en hoger onderwijs.
 • Voor U6 tot en met U12 zal een aangepast schema gemaakt worden rekening houdend met de jeugdtornooien.
 • Trainingen blijven tot nader order opgeschort tot en met 5 april, maar bijkomend worden alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen en paastornooien geannuleerd tot minstens na de paasvakantie (tot en met 19 april).

Geen voetbal tot en met 5 april

12 maart 2020

Vandaag besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden en trainingen in het amateurvoetbal tot en met 31 maart 2020. Dit geldt voor al onze ploegen, zowel bij jeugd als bij volwassenen. Onze kantine zal bijgevolg gesloten zijn gedurende de volledige periode.

Achter de schermen blijven we uiteraard verder draaien. Wie met vragen zit kan terecht op secretariaat@eendrachthoutem.be en ons WhatsApp-kanaal 053/62.59.99 (Let op: dit nummer werkt enkel via WhatsApp!)

Momenteel zijn we zeker van volgende maatregelen op basis van gekende informatie van de Federale Overheid en de KBVB / Voetbal Vlaanderen:

Wat gebeurt er nu met de wedstrijden uit deze periode?

Er is nog geen duidelijkheid of wedstrijden afgelast of uitgesteld worden. Van zodra we meer informatie krijgen van de KBVB en/of Voetbal Vlaanderen geven we dat zo snel mogelijk door.

Wat met het jeugdfestijn van volgende week?

Het eetfestijn kan in navolging van de beslissingen van de Federale Overheid komend weekend niet doorgaan. We gaan er evenwel alles aan doen om het eetfestijn alsnog op een latere datum te laten plaatsvinden. Licht dus alvast de kopers van de kaarten in dat ze hun kaart zeker nog bijhouden. Eens we meer duidelijkheid hebben brengen we jullie op de hoogte en bekijken hoe we eventuele terugbetalingen kunnen doen.

Wat met de quiz ‘De Slimste Ploeg van Houtem’?

Onze quiz staat gepland op 10 april. Momenteel is er onduidelijkheid of hij al of niet kan doorgaan. De richtlijnen van de Federale Overheid lopen maar tot 4 april, er is geen duidelijkheid of de gemeentelijke richtlijnen van eerder vandaag overeind blijven. Van zodra we meer weten communiceren we via ons Facebookevenement en via e-mail naar de reeds ingeschreven ploegen.

Opgelet, ik ben besmet!

We herhalen het graag mee: heb je ziektesymptomen die relatie kunnen hebben met Corona? Je huisarts is altijd je eerste hulplijn. Je vindt alle informatie over het virus op https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/.

Waar vind ik welke informatie?

Deze mail werd verstuurd op basis van de informatie waarover we op dit moment beschikken. Alle actieve maatregelen met betrekking op onze club houden we bij op https://www.eendrachthoutem.be/corona. Verder kunnen we je enkel verwijzen naar de hierboven vermelde website en de richtlijnen van de overheden.

3B: Geelzwart kwijt zich van zijn taak

11 maart 2020

Oudegem - E.Houtem 0-3 

Alhoewel Oudegem in de onderste regionen gerangschikt stond wou dat niet perse zeggen dat Eendracht het cadeau zou krijgen. De ploeg uit het Dendermondse had namelijk nog punten nodig om het behoud te verzekeren en wou er bijgevolg voluit voor gaan. Het draaide echter anders uit want Eendracht boekte een relatief gemakkelijke zege.

3B: Titeldroom steeds verder weg

04 maart 2020

E.HOUTEM - MELSEN : 2-2

Winnen tegen Melsen was de enige optie om in het zog van leider St-Denijs te blijven. Jammer genoeg moest dit gebeuren op Bacchuszondag omdat de bezoekers weigerden de wedstrijd te verleggen naar zaterdagavond. Een reden te meer voor de thuisploeg om er vol voor te gaan. Jammer genoeg schoot de Eendracht machine pas in de tweede helft op gang.

3B: Geelzwart sleept alsnog driepunter uit de brand

24 februari 2020

E.HOUTEM - HEUSDEN : 2-1

Na een verdiende maar moeilijke uitzege bij Schelde, bleef de opdracht voor geelzwart simpel. Om de druk op leider Sint Denijs hoog te houden, moest er eveneens gewonnen worden van Heusden. Eendracht miste defensieleider Wattez, en uiteindelijk moest ook Van Impe forfait geven. Niettemin gingen de troepen van coach Poep voluit voor de drie punten.

3B: Geelzwart omzeilt gevaarlijke klip

17 februari 2020

3B: KVV Schelde - E.Houtem 1-3

Na de overwinning van leider Sint Denijs op het veld van Laarne Kalken was de opdracht voor geelzwart redelijk eenvoudig. De drie punten moesten absoluut mee naar de Kloosterstraat. Eenvoudig zou dit allesbehalve worden, want de stevige wind en het zware veld lieten onmogelijk goed voetbal toe. Tot overmaat van ramp viel Schotte in de opwarming uit.

3B: Geelzwart zet topper naar zijn hand

03 februari 2020

Laarne-Kalken - E.Houtem: 0-2

Na het puntenverlies van leider Sint Denijs vorige week, was de hoop op de titel nog niet verdwenen voor geelzwart. Om aanspraak te blijven maken, mocht het echter geen punten laten liggen op het veld van Laarne-Kalken, de derde in de stand. Geelzwart miste de geschorsten De Moor, Schotte en Van Impe, maar zag wel Hooge en De Rouck terugkeren.

3B: Geelzwart gooit titelstrijd terug open.

27 januari 2020

E.Houtem – Massemen : 5-1

Tegen hekkensluiter Massemen zou E.Houtem op eigen veld normaliter vlot de zege moeten kunnen binnen halen. Voetbal is echter geen exacte wetenschap en verrassingen zijn schering en inslag. Toch werd deze keer de logica gerespecteerd en won de vice-leider verdiend van de laatste in de rangschikking.

Website en hosting door WAVI