3B: Eendracht laat plaats in top 5 liggen

C.Melle - E.Houtem: 4-1

Het in puntennood verkerende C.Melle zorgde er in de heenronde voor dat Eendracht net geen periodekampioen werd. Zou de ploeg uit de Gentse rand ook nu voor de verrassing kunnen zorgen om geelzwart punten af te snoepen? Ja dus.

Geelzwart nam nochtans een vliegende start en zette de thuisploeg meteen met de rug tegen de muur. Dat resulteerde al na 4’ in een eerste doelpunt. Meert draaide zich goed vrij, stak mooi door tot bij Van Den Bossche en die knalde onhoudbaar binnen: 0-1. Na 12’ kon deze voorsprong verdubbeld zijn: Schotte werd door de verdediging geloodst, maar omdat de bal bleef hangen in het zware veld was de kans verkeken. In de 20’ opnieuw een mogelijkheid voor Schotte, die zich naar zijn mindere linker moest draaien en zijn inzenden zag naast gaan. Iets voor het halfuur kwam Melle voor het eerst dreigen. Van Cauwenberghe zijn schot werd gekeerd door doelman Lauwerys. Amper 1’ later landde een afstandsschot van Mestdag dan weer centimeters naast. Eendracht was dus meteen goed gewaarschuwd. In de 38’ opnieuw gevaar van de thuisploeg toen Lauwerys een bal probeerde binnen te houden en die onbedoeld in de voeten van D. Van Huffel duwde. Gelukkig ging zijn plaatsbal naast. Hoewel Eendracht de betere ploeg was had Melle toch de beste kans op slag van rusten, toen Lauwerys zich goed voor de bal moest werpen op Vandewalle van een doelpunt te houden.

De tweede helft was nog maar een paar minuten aan de gang of Melle kwam op gelijke hoogte. Lauwerys twijfelde op een vrije trap en de 1-1 van Verstraeten rolde wat lullig binnen. Het duurde tot de 62’ vooraleer geelzwart nog eens kon dreigen. De Buyst gaf een magistrale steekpass van maar liefst 50 meter dwars door alle spelers tot bij Van Den Bossche, maar diens inzenden ging naast. Aan de overkant was het wel opnieuw raak: het schot van Mestdag werd eerst nog gestopt door Lauwerys maar hij was er als de kippen bij om de geloste bal in rebound zelf alsnog in doel te schieten: 2-1. Amper een minuut later had het 3-1 kunnen zijn, ware het niet dat het schot van Verstraete via het been van Van Santen in hoekschop verdween. In de 67’ nog eens een kans voor de Houtemnaren, en wat voor één: Hooge kwam centimeters te kort om een voorzet van kortbij binnen te tikken. 10’ later ging Beirens dan weer zijn kans, maar zijn schot week nog net af op een rug en spatte uit elkaar op de deklat. Coach Poep besloot alles op alles te zetten en wisselde verdediger De Moor voor extra spits Ponnet. Eendracht drukte Melle opnieuw tegen eigen doel maar dat leverde niets op: de thuisploeg verdedigde met hand en tand en de aanvalslust van geelzwart werd 5’ voor affluiten afgestraft. Na een weggewerkte inworp kwamen Vandewalle en Verstraeten met twee voor de alleen overgebleven De Buyst. Ze speelden de situatie uit zoals het hoort en Verstraeten schoot de 3-1 tegen de netten. Het plaatje werd voor de thuisploeg helemaal compleet in de 89’ toen de bal bleef hangen in de 16 meter. Na wat geharrewar kon N. Van Huffel zijn voet tegen de bal zetten en zo de 4-1 eindstand op het bord plaatsen.

Als Eendracht wil weten waar ze het hebben laten liggen dit seizoen moeten ze het niet ver zoeken: daar waar voor de jaarwisseling nog 13 op 15 werd gehaald tegen de laatste 5 ploegen is dit na Nieuwjaar maar 9 op 15 geworden. Kostbare punten die Eendracht stevig in de top 5 hadden kunnen plaatsen.

Website en hosting door WAVI