3B: Eendracht verdiende de overwinning

VC Zwijnaarde - E.Houtem: 2-2

Na de smadelijke thuisnederlaag tegen het voorlaatste gerangschikte Zevergem diende Eendracht op bezoek te gaan bij de uitgesproken titelkandidaat VC Zwijnaarde. Thuis kreeg geelzwart gedurende de tweede helft voetballes van de Gentenaars. Deze keer verliep het spelbeeld ietwat anders en was Eendracht gedurende gans de wedstrijd de betere ploeg.

De bezoekers namen dan ook de beste start in deze wedstrijd. Hooge zette vanop de rechterflank goed voor richting tweede paal, alwaar Van Impe nipt te kort kwam om te besluiten. Voor de thuisploeg trapte Pirelli een meter of twee over. Eendracht had het overwicht maar kon dit niet echt omzetten in doelkansen. Een kwartier voor de koffiepauze kopte Van Den Bossche een voorzet van De Buyst hard richting doel. Doelman Buyck was attent en neutraliseerde de bezoekende poging met een goede redding.

Ook na de koffiepauze zagen we een sterk Eendracht Houtem. Het verschil was dat de bezoekers nu wel kansen afdwong en tevens verdiend op voorsprong kwam. De tweede helft was vier minuten aan de gang toen Hooge op de linkerflank foutief werd afgestopt. Meert zette zich achter de bal en bracht de vrije trap goed voor doel. Deze werd door iedereen gemist, behalve door de attente Michiels die aan de tweede paal simpel binnenkopte. 3’ later verdubbelde diezelfde Michiels ei zo na de voorsprong. Op een hoekschop kreeg de thuisploeg de bal niet weg, maar Stijn was te verrast en trapte nipt over de kooi van de thuisdoelwachter. Vlak hierna belandde een scherpe voorzet voor de voeten Van Wassenhove, die eveneens onbegrijpelijk zijn interceptie miste. De bezoekers misten de kansen, en zoals wel vaker gebeurt in het voetbal kreeg Eendracht het deksel op de neus. Eerst pakte Lauwereys uit met een sterke redding op een inzet van De Backer, maar in de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. De bal viel voor de voeten van De Baere. De aanvoerder kon niet meer missen en trapte de 1-1 binnen. De bezoekers waren niet aangeslagen. Van Impe stak Van Den Bossche in het straatje. Brian kwam oog in oog met Buyck, die met een knappe beenveeg de 1-1 op het bord hing. Aan de overzijde trapte de ingevallen Astante op het been van De Buyst. 10’ voor het einde kreeg Van Wassenhove wat ruimte. Jeffrey legde aan maar zag zijn pegel gestuit op een bezoekend been. 7’ speelde Van Wassenhove in één tijd door op Hooge. De thuisverdediging miskeek zich op de pas, waardoor Sebbe richting doel kon trekken. Hooge werd gestuit in de zone van de waarheid. Aanvoerder Van Wassenhove kweet zich van zijn taak en trapte vanop de stip Eendracht oververdiend op voorsprong, 1-2. Heel lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten. Twee minuten later bleef een vrije trap hangen in de 16 meter van Eendracht. De Cock stond op de goede plaats en legde de 2-2 tegen de touwen. Het venijn zat hem in de staart, want bijna moest Houtem de kelk tot op de bodem ledigen. De Pauw kopte een voorzet van De Backer nipt over. Eendracht toonde ten opzichte van vorige week een volledig ander gelaat. Geelzwart miste de kansen en zo ook een verdiende overwinning. VC Zwijnaarde blijft voorlopig ongeslagen in de reeks, maar schiet met een puntendeling niks op.