3B: Eendracht wint spectaculaire carnavalsmatch

E.Houtem – VV 9000: 6-3

Het minste wat het publiek, dat ter ere van Bacchus gratis toegang had, verwachtte was een zege van E.Houtem. Nochtans draaide de laatste thuiswedstrijd tegen het voorlaatst gerangschikte Zevergem op een sisser uit. Geelzwart moest bijgevolg goed bij de les blijven wou het niet hetzelfde jammerlijke lot ondergaan. Uiteindelijk lukte het, maar niet zonder moeite.

De thuisploeg diende wel aan te treden zonder drie van zijn basisspelers. Van Santen, De Buyst en Schotte waren namelijk geel geschorst. We waren nauwelijks 3’ ver in de wedstrijd en geelzwart was al op achtervolgen aangewezen. Vanop de rechterflank kon Volckaert strak voorzetten richting tweede paal, waar de volledig vrijstaande Neirinck binnenkopte. De thuisploeg was niet aangedaan en een schitterende aanval resulteerde in de gelijkmaker. Meert bediende op de linkerflank de oprukkende Lievens. Yoren stak door richting Hooge, die in één tijd de bal voor doel bracht. De goed lopende Van Der Schueren tikte de 1-1 binnen. Lang kon Eendracht niet genieten van de gelijkmaker. Schatteman snoepte simpel de bal af van De Keyser en speelde onmiddellijk door richting Neirinck. De aanvaller kwam alleen voor Lauwereys en kegelde zijn tweede van de avond tegen de netten, 1-2. Eendracht zocht snel een antwoord op de opdoffer. Van Den Bossche onderschepte de bal en legde achteruit naar Van Der Schueren. Arno behield het overzicht en bediende Meert, die een meter naast schoot. Geelzwart was de sterkere ploeg en klom halverwege dan ook verdiend op gelijke hoogte. Op een perfecte hoekschop van Van Impe kopte Michiels de 2-2 tegen de touwen. De thuisploeg had doorlopend balbezit, maar na de gelijkmaker ontbrak vaak de goede laatste pas. 2’ voor de pauze kreeg ze dan ook het spreekwoordelijke deksel op de neus. Na een strakke combinatie in het middenveld tussen drie bezoekers, belandde het leer bij Volckaert. De flankspeler zette scherp voor richting Neirinck die zijn derde van de avond tegen de touwen knalde. Wat een enig mooi en efficiënt samenspel!

De zedenpreek van trainer Poep tijdens de rust miste zijn effect niet want 6’ na de koffiepauze knutselde Eendracht een schitterende aanval in elkaar. Van Wassenhove bediende Van Den Bossche die in één tijd doorstak naar De Keyser. Sander ging de lijn af en leverde een perfecte voorzet af richting Van Der Schueren. De poging van Arno stierf via een bezoekend been op een centimeter van de doelmond. In de daaropvolgende hoekschop was het wel prijs. Meert nam de afvallende bal op de slof en knalde de verdiende gelijkmaker in de verste hoek binnen. Op het uur had geelzwart op voorsprong moeten staan. Aanvoerder Van Wassenhove bediende met een slim steekpasje Van Den Bossche. Brian plaatste de bal helaas centimeters naast. Niet getreurd echter want luttele ogenblikken later bediende Van Impe zijn maatje Hooge, die zich knap vrijspeelde. Sebbe zette een perfect een twee op met Meert, waardoor de aanvallende middenvelder alleen voor doel verscheen. De Eendracht-uitblinker omspeelde de doelman en legde de 4-3 binnen. 20’ voor het einde zette Lievens goed voor richting Van Den Bossche. Via de vingertoppen van Remue ging de bal in hoekschop. Toch was het steeds opletten geblazen voor de tegenaanval. Zo knalde Claeys vanop 25 meter naar doel, alwaar Lauwereys al zijn kunde moest tonen om redding te brengen. In de laatste minuten 10 minuten duwde geelzwart door en dat resulteerde in nog twee doelpunten. Van Wassenhove zette na een persoonlijke actie perfect voor doel, alwaar Van Der Schueren zijn voet maar tegen de bal hoefde te zetten om zijn tweede van de avond binnen te duwen. 3’ later werd Van Wassenhove alweer gelanceerd. Jeffrey bediende de ingevallen Ponnet, die in één tijd op de onderkant van de lat besloot. De rebound viel voor het hoofd van Van Den Bossche die niet meer kon missen en binnenkopte, maar de scheidsrechter had de bal van Ponnet al over de lijn zien gaan waardoor de 6-3 op zijn naam staat, na amper een halve minuut op het veld. Een meer dan een verdienstelijk VV 9000 deed er alles aan om de thuisploeg punten af te snoepen, maar na een spektakelmatch op Bacchuszaterdag bleven deze verdiend in de Kloosterstraat.

Website en hosting door WAVI