3B: Laatste thuiswedstrijd in schoonheid afgesloten

E.Houtem – Massemen : 5-1

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, die vooral in het teken stond van het afscheid van een aantal Eendracht getrouwen, hadden enkel de bezoekers, die nog niet mathematisch zeker waren van het behoud, nog baat bij een overwinning. De thuisploeg speelde vooral voor de eer, en deed dat bijzonder goed. Voor de vertrekkers werd het een afscheid in schoonheid.

Voor Lauwerys, De Keyser, Van Santen, Van Den Bossche en aanvoerder Van Wassenhove was het de laatste thuiswedstrijd in het geelzwarte shirt. Zij slaan volgend jaar hun tenten elders op. Toch wilden zij, na voor aanvang van de wedstrijd in de bloemetjes te zijn gezet, zich nog eenmaal in volle glorie tonen aan het thuispubliek. Eendracht begon vrij goed aan de partij en probeerde al voetballend gevaar te creëren. In de 17’ resulteerde dat in een prachtig doelpunt. Vanuit het middenveld werd Vandenbossche vrijgespeeld op de rechterflank. Brian behield goed het overzicht en speelde aan de overkant Meert aan, die in één tijd de bal knap in de verste bovenhoek krulde. Massemen reageerde via een combinatie van Steurbaut en Moreels. Deze laatste kon aanleggen maar trapte in de handen van Lauwereys. Aan de overzijde was het wel raak. Doelwachter Schepens kon een vrije trap van De Keyser niet klemmen. Van Impe was er als de kippen bij en schoot de 2-0 binnen. Halverwege de eerste helft zette Vandenbossche scherp voor. Diens voorzet werd door iedereen gemist en ging voorlangs buiten. 10’ voor de pauze kon Massemen milderen. De Smet werd foutief aangelopen in de zestienmeter en de bal ging op de stip. Moreels kweet zich perfect van zijn taak en plaatste de 2-1 mooi in het hoekje.

4’ na de pauze kreeg geelzwart een dot van een kans. Vandenbossche ging de flank af en legde terug op de compleet vrijstaande Van Wassenhove. De aanvoerder schoot echter onbegrijpelijk naast de kooi van doelwachter Schepens. 1’ later bediende Meert Hooge die vervolgens in één tijd een meter over besloot. De thuisploeg was het betere team in de tweede helft, maar kon dat overwicht niet onmiddellijk omzetten in doelrijpe kansen. Een poging van De Buyst ging na een mooie collectieve aanval enkele meters over. Op het uur werd de licht gekwetste aanvoerder Van Wassenhove, die zijn laatste thuiswedstrijd speelde, vervangen door Van Der Schueren. De invaller liet zich meteen gelden door een strakke voorzet van Vandenbossche tegen de touwen te koppen, 3-1. 20’ voor het einde kreeg Van Impe wat vrijheid. Niels draaide zich goed vrij, maar zag zijn inzet via de vingertoppen van Schepens in hoekschop belandden. In de daaropvolgende fase kopte Van Den Bossche op het bezoekende sluitstuk, de rebound werd door Michiels nipt over getrapt. Een kwartier voor affluiten kopte De Buyst een hoekschop van Beirens een meter naast. Geelzwart stapelde nu de kansen op. Hooghe werd in het straatje gestuurd en legde gepast af richting de goed gevolgde Van Der Schueren. Met een ultieme tackle bracht Janssens alsnog redding. Het was echter uitstel van executie. Van Impe kreeg de bal op 20 meter van de doelmond en legde vervolgens het leer prachtig in de bovenhoek, 4-1. De bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Een tot 10 man herleid Massemen vergat de vrijstaande Lievens die de 5-1 over de bezoekende doelman binnen lobte. De bezoekers waren het noorden kwijt en moesten uiteindelijk met 9 de wedstrijd beëindigen. Doelman Schepens haalde de doorgebroken Van Der Schueren neer en kreeg terecht de rode kaart onder de neus. Het was doelman Lauwereys die de vrije trap via de vuisten van Schepens in hoekschop trapte. Alzo sluit Eendracht zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af.

Website en hosting door WAVI