3B: Seizoen afgesloten met knappe uitzege

Destelbergen – E.Houtem: 1-3

Destelbergen, dat van december af niet meer verloor in eigen huis, kon mits winst en een misstap van Heusden de eindronde nog halen. Van de bezoekende spelers, die er de nacht voordien in de eigen kantine op het eindeseizoensfeestje stevig invlogen, werden niet echt mirakels meer verwacht. Toch kwam wie dacht dat geelzwart ging ingeblikt worden tegen alle verwachtingen in bedrogen uit.

Amper 1’ ver waren we toen de 0-1 al op het bord stond. De Keyzer stak Van Den Bossche door het hart van de defensie en Brian werkte, alleen voor doelman Praet gekomen, beheerst af. Eendracht trok in de beginfase het laken naar zich toe. Zo zette het in de 16’ een mooie aanval op. Meert bediende Van Den Bossche die op snelheid de flank af ging. Brian zette voor naar de vrijstaande Van Der Schueren die jammerlijk naast besloot. Hierna schakelde de thuisploeg een versnelling hoger en geelzwart kreeg het iets moeilijker. Op een hoekschop kopte Van Der Vloedt in de handen van doelman Ramsdam. Op het halfuur zette thuisspeler Vleminckx vanop de rechterflank voor doel. De volledig vrijstaande Daemers kopte de reuzenkans echter onbegrijpelijk naast. Hier kwam Eendracht goed weg. Net voor rusten weer thuisgevaar. Na een mooie collectieve aanval moest Ramsdam zijn kunnen tonen op een schot van 3. Gianni haalde het leer mooi uit de benedenhoek.

Na de herneming had Eendracht, net zoals bij aanvang van de wedstrijd, vroeg kunnen scoren ware het niet dat de kopbal van Van Den Bossche, op voorzet van Meert, tegen de lat belandde. In de 54’ was het wel zo ver. Na een prachtige combinatie tussen Meert en Hooge zette deze laatste zich door. Sebbe speelde op zijn beurt De Buyst aan op links. Davy ging door op snelheid alvorens onhoudbaar de 0-2 tegen de netten te schieten. Eendracht nam wat gas terug na de verdubbeling van de voorsprong en de thuisploeg ging licht drukken. In de 78’ resulteerde dat bijna in de aansluitingstreffer. Nadat Ramsdam tot tweemaal toe goed plat ging op afstandsschoten viel de bal bij de laatste poging voor de voeten van Daemers. Op diens uithaal was het Houtemse sluitstuk geklopt, maar gelukkig kon Michiels op de lijn redding brengen. 10’ later stond de 1-2 toch op het bord. Het was El Yazidi die een collectieve thuisaanval kon afronden. Het beste werd echter voor op het absolute einde bewaard.  Bezoeker Lievens bediende na een persoonlijke actie met een leep hakje maatje Hooge. Sebbe nam goed aan en besloot dan met een magistraal schot in de kruising, 1-3, tevens de eindstand.

Website en hosting door WAVI