3D: Eendracht houdt de drie punten thuis

E.HOUTEM – ST-ANTELINKS : 2-1

Met trainer Steven De Vos kwam er een oude bekende op bezoek in de Kloosterstraat. Aan motivatie zou het St-Antelinks, dat het als promovendus uitstekend doet, bijgevolg niet ontbreken. Toch kon Eendracht de drie punten best thuis houden wou het de voeling met de top van de rangschikking niet verliezen.

De thuisploeg begon zeer sterk aan de partij. Al in de 1’ kreeg Van Steenbrugghe een dot van een kans. Jens schoot helemaal vrijstaand pal op de bezoekende doelwachter. Nauwelijks enkele minuten later was het aan de bezoekers om een waarschuwing te geven. Doda hield met een beenveeg Van Melkebeke van het openingsdoelpunt. Op het kwartier lanceerde De Busyt een verre bal richting Van Der Schueren. De spits trapte in één tijd, alwaar Vlaeminck het gevaar in hoekschop weerde. Op die hoekschop kon Eendracht wel de score openen. Van Der Schueren vondt op de rand van de zestien Hooghe, die op zijn beurt de bal enig mooi in de verste hoek schilderde 1-0. Lang kon geelzwart niet van de voorsprong profiteren, want 5 minuten later stond het al gelijk. De Winter behield op de rechterflank het overzicht en vond de goed inlopende Thomas, die vanop de rand van de zestien de bal in de verste benedenhoek deponeerde 1-1. 5’ later was er terug een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Beirens verstuurde een lang bal richting Hooghe die op zijn beurt het leer aflegde richting Van Der Schueren. Arno legde aan, maar Vlaeminck kon in twee tijden de meubelen redden. Halverwege de eerste helft ontsnapte Eendracht wel aan een achterstand. Lackner knalde van net buiten de zestien staalhard op de dwarsligger. 10’voor pauze bokste het bezoekende sluitstuk een vrije trap van Van Steenbrugge in hoekschop. Op die corner belandde het leer voor de voeten van Michiels, die nipt over besloot.

Eendracht kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en ging in het eerste kwartier op zoek naar de voorsprong. Echte grote kansen kon de thuisploeg niet creëren in de openingsfase. Een vluchtschot een Meert was het enige wapenfeit in het eerste kwartier. Het doelpunt viel weliswaar in de 59’. Van Steenbrugghe kreeg de bal toegespeeld van Van Impe. Jens zette zijn bewaker in de wind en knalde via de vingertoppen van Vlaeminck de 2-1 binnen. Een weerwoord van de bezoekers kwam er niet echt. Het was Eendracht die de bal monopoliseerde en er op gepaste momenten goed uitkwam. Zo controleerde invaller Caeckebeke perfect een voorzet, alwaar Rens met een stevige trap op doel besloot. Doelwachter Vlaeminck redde terug de meubelen. Sint Antelinks kon nauwelijks een vuist maken, maar Eendracht kon het overwicht niet omzetten in meerdere doelpogingen. Die kwamen er wel in blessuretijd. Van Steenbrugghe trapte richting doel, maar zijn inzet werd van de lijn gekeerd. In de absolute slotfase schilderde Caeckebeke de bal richting de verste winkelhaak, alwaar Vlaeminck met een schitterende redding het leer over het doel pareerde.

Website en hosting door WAVI