3D: Eendracht na verlengingen door naar derde ronde.

E.HOUTEM - OUDEGEM : 4-3 n.v.

In zijn eerste wedstrijd van de nacompetitie nam E.Houtem het thuis op tegen het Dendermondse Oudegem. De bezoekers hadden reeds een wedstrijd afgehaspeld en speelden daarin Wachtebeke met 3-0 naar huis. Dat het een lastige klus ging worden, was duidelijk. Geelzwart miste topschutter Van Der Schueren en tot overmaat van ramp vielen in de opwarming zowel Brewaeys als aanvoerder De Buyst uit. Coach Poep riep in allerijl nog Lennert De Smet op.

De bezoekers namen in de openingsfase het intiatief. Met veel duelkracht trachtten ze het geelzwarte blok naar achter te duwen. Het was echter de thuisploeg die de eerste mogelijkheid meteen konden verzilveren. Een hoekschop van Van Steenbrugghe werd door de afscheidnemende Meert staalhard richting doelmond gekopt. Doelman Haegeman bracht redding op de lijn. De rebound viel in de voeten van De Rouck die de 1-0 tegen de touwen jaste. Aan de overzijde pakte Doda uit met een geweldige redding door een kopbal van Foucquart uit de winkelhaak te halen. Op de volgende hoekschop was het Houtemse sluitstuk wel geklopt. Herssens vond Hadouch die van kortbij de 1-1 tegen de netten duwde. De bezoekers hielden de ruimte kort, waardoor de creatievelingen als Schotte, Hooge en Van Steenbrugghe moeilijk in hun spel kwamen. Halfweg de eerste periode kregen de bezoekers de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Meskens loodste Abumattar door de buitenspelval. De spits kwam alleen voor doel maar besloot rakelings over. Aan de overzijde kreeg van Steenbrugge een klein beetje ruimte. De flankaanvalleer omspeelde zijn man en zette scherp voor richting tweede paal, alwaar Schotte nipt te kort kwam om te besluiten. Op het half uur klommen de bezoekers op voorsprong. Haddouch schilderde een vrije trap op het hoofd van Foucquaert die Michiels en Doda te snel af was en zo de 1-2 overhoeks binnen kopte. Eendracht probeerde te reageren, maar verder dan een afgeblokt schot van Van Steenbrugge kwam de thuisploeg niet.

In de tweede helft kwam Eendracht als herboren uit de kleedkamer. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Hadouch speelde Abumattar aan die vervolgens in het zijnet schoot. 5’ na de pauze klom de thuisploeg op gelijke hoogte. Hooge hield de bal goed bij en leverde in bij Meert. De middenvelder vond de ruimte op de rechterflank bij Schotte die de bal richting Van Steenbrugge zwierde. Jens behield het overzicht en legde gepast terug op Hooge, die de gelijkmaker binnen schoof, 2-2. Tijdens de volgende thuisaanval kraakte Michiels zijn schot op een hoekschop van Van Steenbrugge. Geelzwart deelde nu de lakens uit. Haegeman kon ternauwernood de 3-2 van Michiels voorkomen. Aan de overzijde kon Haddouch van op 22 meter aanleggen. Zijn streep ging een meter of 2 over de kooi van Doda. In de 69’ was het dan toch raak. Michiels stak Alexander Rebai in het straatje. De invaller sloop door de buitenspelval en liet met een knappe lob doelman Haegeman volledig kansloos, 3-2. Nauwelijks enkele minuten later was het ei zo na weer raak. Na een mooie combinatie kwam Schotte nipt te kort om de attente bezoekende doelwachter te verschalken. Een kwartier voor het einde haalde Haegeman met de vingertopper een verschroeiend schot van Van Steenbrugge uit de korte hoek. 5’ voor affluiten liet Lievens even zijn man lopen. Hierdoor kreeg Haddouch veel ruimte richting doel. Yoren zette echter zijn foutje recht en trapte het leer buiten. Bij de daaropvolgende hoekschop klom Oudegem tegen het spel in op gelijke hoogte. Haddouch draaide zich knap vrij en schoot de bal in de benedenhoek, 3-3. In de absolute slotminuut kreeg Eendracht nog een goede mogelijkheid. Meert trapte een kort genomen hoekschop echter nipt naast, op naar verlengingen.

Oudegem ging voortvarend uit de startblokken in de eerste verlenging. Zo moest Doda in de eerste minuut al goed tussen komen op een inzet van Duerinck. Enkele minuten later trapte Corthals een afvallende bal enkele meters naast. In de 9’ kreeg Eendracht een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Rebai draaide zich goed vrij en kon aanleggen. Zijn pegel stierf echter op de paal. De bal viel daarop in de voeten van Van Steenbrugge, die op nauwelijks 5 meter voor open doel de bal onbegrijpelijk over knalde. Jens zette één minuut later echter zijn misser recht. Na een mooie actie liet hij doelman Haegheman met een geplaatste schuiver kansloos, 4-3. Eendracht ging op zoek naar de dubbele voorsprong. Een ver schot van Van Steenbrugge viel net over het doel. Een strijdend Oudegem was niet meer bij machte om nog enig gevaar te creëren in de tweede verlenging. Eendracht daarentegen kon zijn overwicht voorlopig niet omzetten in een dubbele voorsprong. 5’ voor het einde kwam het zelfs goed weg toen doelman Doda met een kattensprong de gelijkmaker voorkwam. In de slotfase werd Oudegem nog herleid tot 10 man. Abumattar kreeg terecht een tweede gele kaart na een charge op Michiels. Eendracht hield stand en won verdiend met 4-3. Maar ook na affluiten was het spektakel nog niet gedaan. Duerinck trapte na affluiten de bal op de rug van de scheidsrechter. Terecht rood en wellicht een lange schorsing voor de bezoeker. Na een spektakelpartij wint Eendracht met 4-3 en trekt het volgende week met goede moed naar Evergem, waar de wedstrijd tegen Belzele op het programma staat.

Website en hosting door WAVI