3D: Perfecte seizoensopener dankzij felbevochten zege

FCW GIJZEGEM – E.HOUTEM: 1-2

De voorbereiding van E.Houtem verliep uitstekend, wat het beste liet vermoeden voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Geelzwart mocht de tegenstander echter niet onderschatten want een competieopener blijft toch altijd iets speciaals. Dat bleek ook nu het geval te zijn want de thuisploeg beet veel feller van zich af dan verwacht.

We waren amper 4’ ver toen Eendracht al op achtervolgen aangewezen was. Een voozet vanop de rechter flank kwam bij de volledig vrijstaande Coetsiers terecht die de 1-0 onhoudbaar binnen kopte. De bezoekers schoten wakker en reageerden quasi onmiddellijk. Van Steenbrugghe stak gemeten door naar Hooge die oog in oog met Goossens kwam te staan maar pal op de thuisdoelman besloot. De daaropvolgende hoekschop werd door Beirens perfect voor doel gebracht. De Moor kopte staalhard in maar zag zijn poging via de onderkant van de dwarsligger weer het veld ingaan. Tweemaal kort op elkaar pech voor Eendracht. Nadat Puie voor de thuisploeg vanuit vrije positie had over geschoten en Coen op hoekschop had over gekopt was het weer aan de bezoekers. Die zetten een heerlijke aanval op. Na enkele snelle combinaties op het middenveld stak Van Der Schueren perfect door naar de alleen voor doel staande Hooge. Sebbe miste echter zijn controle en weg was de unieke kans. In de 39’ kreeg Eendracht toch loon naar werken. Na geharrewar voor doel viel de bal voor de voeten van Van Der Schueren wiens inzenden door een plaatselijke verdediger al dan niet met de arm gekeerd werd. In de rebound kon de goed gevolgde Beirens echter de 1-1 toch binnen koppen. Net voor rusten kregen de bezoekers nog goede mogelijkheden via Van Steenbrugghe en Beirens, zelfs tot tweemaal toe, maar scoren zat er niet in zodat we met een 1-1 stand de rust introkken.

In het begin van de tweede helft ging geelzwart op zoek naar de voorsprongstreffer. Van Der Schueren kwam er dicht bij, doch zijn intipper werd door Goossens uitstekend gered. In de 59’ kon Gijzegem gevat tegenprikken. Coen nam een verre bal goed aan alvorens Coetsiers te bedienen. De spelverdeler kopte deze keer echter over. De thuisploeg speelde met veel inzet en kreeg langzamerhand weer voet aan de grond. Technisch was het zeker niet hoogstaand want meestal werd vanuit de dubbele afweergordel de lange bal richting de eenzaam voorin acterende Coen gehanteerd. Toch kwam Gijzenzele in de 66’ bijna op voorsprong. Na weer zo een lange bal kon Coen goed aanpakken en afleggen naar De Mol. Deze krulde het leer prachtig naar de verste winkelhaak alwaar doelman Doda met een schitterende zweefsprong redding bracht. Eendracht bracht het er combinerend iets beter vanaf dan de thuisploeg, wat in de 78’ tot de voorsprongstreffer leidde. In de snelle omschakeling ging De Buyst na een eentwee met Meert zijn rechterflank af. Davy stak gepast door in de loop van Van Impe die beheerst de 1-2 in de benedenhoek deponeerde. Een gefrustreerde thuisploeg ging nog harder in de duels, wat leidde tot heel wat fouten. 3’ voor affluiten sloegen de stoppen van de ingevallen thuisspeler De Cremer door toen hij natrapte op Rebai. Een rode kaart was het logisch gevolg. Van een slotoffensief was niet echt sprake meer en geelzwart hield, al was het nogal nerveus, de controle over de wedstrijd waardoor het zijn seizoensstart niet mist.   

Website en hosting door WAVI