3B: Evenwichtige wedstrijd zonder hoogstaand voetbal

E.Houtem - HT Zwijnaarde: 1-1

Door het onnodige puntenverlies van vorige week legde Eendracht zichzelf druk op. Om de start niet te missen was de drie punten aan huis houden namelijk de enige optie. Tegen HT Zwijnaarde moest het bijgevolg vol aan de bak.

Helaas was dit sneller gezegd dan gedaan. In een pover wedstrijdbegin kwam de thuisploeg zelfs vrij goed weg. Ingels schilderde een vrijschop op het hoofd van De Veirman die pal op de lat kopte. Van Santen werkte het leer weg voor de inlopende Ingels. Eendracht creëerde een eerste, maar helaas zeldzame kans in de 10’. Meert zette goed voor richting Hooge die in één tijd op doelwachter Berben besloot. Gaandeweg de wedstrijd nam de thuisploeg wel het initiatief in handen. Dat leidde helaas niet tot goed voetbal. Toch kon geelzwart een kansje afdwingen. Meert kreeg de bal toegespeeld op de rand van de zestien en trapte vervolgens nipt over. Plots kwam er toch een doelpunt uit de lucht vallen. Meert bereikte in de 36’ via een verre inworp het hoofd van Hooghe. Sebbe kopte krachtig voorbij de verbouwereerde Berben in doel en meteen was de 1-0 een feit. Nauwelijks 2’ later lanceerde aanvoerder Van Wassenhove een raket richting de vijandelijke kooi. Het bezoekend sluitstuk bracht in twee tijden redding.

De tweede helft was amper 5’ bezig toen de bezoekers op gelijke hoogte klommen. Een verre voorzet van Ingels werd door de volledig vrijstaande Vekeman aan de tweede paal binnen gekopt. Door dat doelpunt werd er gehoopt op beter voetbalspel, maar helaas kwam iedereen bedrogen uit. Pas in de 72’ noteerden we klein gevaar voor de thuisploeg. Een voorzet van Schotte werd door De Keyser in de handen van Berben gekopt. 5’ later ging een poging van De Buyst een metertje naast. Het venijn zat hem echter in de staart. Christiaens werd door de  Houtemse buitenspelval geloodst en kwam oog in oog met Lauwerys. Kersten was attent en hield met een knappe beenveeg de 1-1 op het bord. Aan de overkant ging Van Wassenhove aan de haal. De poging van de aanvoerder ging via een bezoekend been in hoekschop. Dat was tevens het laatste wapenfeit van een flauwe evenwichtige wedstrijd die gekenmerkt werd door weinig hoogstaand voetbal.