3B: Desastreuse uitslag maakt einde aan eindrondedromen

E.Houtem – Zevergem : 0-1

Zevergem schoof vorige week in een rechtstreeks duel de rode lantaarn door naar Overmere. Dit mocht voor Eendracht echter geen beletsel zijn om er thuis, op de zondag die in het teken stond van de sponsors, van bij het begin in te vliegen en een knalprestatie neer te zetten. Jammer genoeg gebeurde dat niet, integendeel. Geelzwart ging op eigen veld met het schaamrood op de wangen onderuit tegen een gemotiveerde tegenstrever die operatie redding goed heeft ingezet.

Het eerste gevaar kwam tegen alle verwachtingen in van de bezoekers. Van Der Meeren schilderde een voorzet op het hoofd van De Jans. De aanvaller kopte goed, maar Lauwereys was attent en hield met een kattensprong zijn netten schoon. Aan de overzijde trapte de Buyst vervolgens een meter naast de bezoekende kooi. De thuisploeg ging volop op zoek naar het openingsdoelpunt. Via een verre inworp van De Keyser belandde het leer in de voeten van Schotte. Laurens trapte in de draai in de handen van Haerens. Halfweg de eerste helft zagen de thuissupporters nog eens een goede combinatie. Van Der Schueren bediende De Keyser die met een uitstekende voorzet Schotte bereikte. De poging van de flankaanvaller werd echter geneutraliseerd via de benen van Van Eeckhaut. 1’ later miste Van Den Bossche zijn volley. Van Wassenhove nam de rebound in één tijd op de slof, maar het bezoekend sluitstuk bracht redding. De thuisploeg verdiende echt de voorsprong. Een voorzet van De Buyst belandde op het hoofd van  Schotte. Maar voor de derde maal onthield een uitstekend keepende Haerens Laurens van een doelpunt. 10’ voor rust werd Van Den Bossche mooi alleen voor doel afgezonderd. Brian knalde echter op de doelstaak. Vlak voor rusten kreeg Schotte een vierde mogelijkheid om te scoren. Van Wassenhove zette zijn man in de wind en leverde een scherpe voorzet af in de zestien. Laurens was bij de pinken, maar trapte helaas een meter of twee over.

Net zoals bij de aanvang van de wedstrijd was ook na de pauze was de eerste grote kans voor de bezoekers. Bogaert zette een persoonlijke actie op en viseerde de vuisten van Lauwereys. Geelzwart kwam niet zo goed uit de kleedkamer en zag dit ook afgestraft in de 54’. Verstraete werd door het hart van de verdediging geloodst en liet doelman Lauwereys kansloos, 0-1. De thuisploeg was aangedaan door deze achterstand, maar toch liet ze de moed niet zakken. Van Impe omspeelde doelman Haerens, maar zijn schot was te zwak om de bezoekende defensie te bedreigen. De rebound viel echter in de voeten van Hooge. Sebbe trachtte met een lobbal de scoren in evenwicht te brengen, maar de bal ging nipt over. Aan de overzijde ging Schollaert op pad richting doelkorf. Lauwereys redde de meubelen en hield de achterstand op 0-1. Eendracht zette in een slotoffensief nog alles op alles, maar alle lange ballen richting doel werden door de gemotiveerde bezoekende afweergordel geneutraliseerd. Een zeer zure nederlaag waardoor geelzwart de deelname aan de eindronde door de neus geboord ziet.