3B: Eendracht geeft comfortabele voorsprong uit handen

KVV Schelde - E.Houtem: 3-3

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen trof Eendracht met Schelde geen onbekende tegenstrever. Beide ploegen bekampten elkaar in mei namelijk nog in de eindronde voor degradatie uit tweede provinciale. Toen won geelzwart, maar dat was, zoals men weet, een maat voor niets.

Schelde versterkte zich in het tussenseizoen serieus en kwam met een praktisch geheel nieuw elftal aan de aftrap. Toch waren het de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen en reeds in de 2’ een uitstekende kans afdwongen. Een verre uittrap van Lauwerys werd door Van Wassenhove tot bij Hooge gekopt, die onmiddellijk doorstak naar Beirens. Joppe ging in duel met de uitgekomen doelman en kwam er als overwinnaar uit maar schoot dan, met nog slechts één thuisverdediger op de doellijn, op de paal. De thuisploeg liet zien dat ze eveneens ambitie heeft waardoor het spel goed op en neer ging. Toch bleef Eendracht de controle over de wedstrijd behouden. In de 19’ waaide een voorzet van Michiels voorbij de tweede paal. Van Wassenhove ging achter de verloren gewaande bal aan en recupereerde hem. Hierop kapte de aanvoerder zich mooi vrij waarop hij door zijn belager gehaakt werd toen hij wilde aanleggen. De scheidsrechter reageerde gevat en legde de bal op de stip. Jeffrey kwijtte zich zelf van de taak en schoot de elfmeter perfect in de haak, 0-1. De bezoekende vreugde was echter van korte duur want amper 2’ later ging de bal aan de overzijde op de stip. Na een duidelijke buitenspelsituatie mocht Leunis toch het lijntje afgaan. Van Santen kon hem afstoppen maar de Schelde aanvoerder ging theatraal neer waarop de scheids zich liet vangen en strafschop gaf. Gits miste niet en bracht zodoende de stand in evenwicht. Eendracht zette de thuisploeg onder druk, doch in de 27’ liep het op een bijna dodelijke counter. Uitblinker De Schryver snelde iedereen voorbij alvorens achteruit te leggen naar Dewitte. Deze legde aan maar bezoekend doelman Lauwerys bracht redding met een beenveeg. Amper 1’ later weer thuisgevaar toen Van Santen een kopbal van Van Der Snickt met het achterhoofd kon weren. Hier kwam geelzwart tweemaal goed weg. Iets over het halfuur wierp Leunis in naar zijn doelman. Deze kon de bal niet goed onder controle krijgen en een attent reagerende Van Wassenhove was er als de kippen bij om de 1-2 tegen de netten te schieten. Nadat de Eendracht aanvoerder vanop eigen helft op snelheid solo ging alvorens naast te besluiten schoot Beirens net voor rusten in een tijd over.

De tweede helft begon schitterend voor de bezoekers. In de 48’ kwam De Keyser via Michiels in balbezit. Sander stak gepast Hooge in het gaatje en die versloeg doelman Bontinck met een perfecte lobbal, 1-3 en wedstrijd gespeeld zou men denken want Eendracht had de touwtjes stevig in handen en iedereen dacht dat het nog verder ging uitlopen. Dat deed het ook bijna toen Beirens zijn afgeweken bal centimeters naast zag gaan. In de 60’ liep geelzwart echter op een dodelijke counter. Maes werd met een verre bal diep gestuurd. Bezoekend verdediger Eeckhout dacht aan buitenspel en bleef staan in plaats van te achtervolgen. Doelman Lauwerys kon de alleen voor hem verschenen thuisaanvaller nog hinderen, maar doordat niemand van Eendracht gevolgd was kon deze toch nog de 2-3 binnen duwen. Deze actie was absoluut het keerpunt in de wedstrijd want Schelde putte moed uit de aansluitingstreffer en ging er weer in geloven. Het zette geelzwart nu constant onder druk. Onder andere Moyou en Cobbaert kregen goede mogelijkheden maar misten. Voor de bezoekers noteerden wij enkel een persoonlijke actie van Van Wassenhove gevolgd door een schot voorlangs. Eendracht kwam nu nog zwaarder onder druk te staan. Lauwerys redde tot twee keer toe de meubelen op pogingen van nogmaals Cobbaert en De Schryver. In de 42’ kreeg de thuisploeg toch loon naar werken. Een hoekschop werd eerst nog weggewerkt, maar de daaropvolgende voorzet in het pak viel voor de voeten van Coetsiers die in het geharrewar de 3-3 eindstand binnen duwde. Daarna kon bezoeker Van Der Schueren nog twee keer dreigen doch beide pogingen gingen nipt naast. Ook de thuisploeg was nog gevaarlijk, maar ook aan deze kant werd er niet meer gescoord zodat het eerste gelijkspel van het seizoen een feit was voor beide elftallen.