3B: Eendracht verslaat zwakke tegenstander

E.Houtem - SKV Overmere: 9-1

Deze keer was geen enkel excuus meer aanvaardbaar. E.Houtem moest absoluut winnen van het voorlaatste gerangschikte Overmere. Zo niet kon het een top vijf plaats en het mogelijk daarbij horend eindrondeticket wel vergeten. Gelukkig beseften de spelers dat ook en deden ze wat van hen verwacht werd.

Eendracht begon sterk aan de wedstrijd en zette meteen druk. Reeds in de 1’ zoefde een loeier van De Buyst voorlangs. Iets later kopte Michiels vanuit volledig vrijstaande positie een hoekschop van Hooge over. In de 7’ stak Overmere voor het eerst de neus aan het venster. Paelinck werd op snelheid door de plaatselijke defensie gelanceerd. Hij omspeelde de uitgekomen Lauwereys maar week hierbij te ver uit waardoor hij naast besloot. In de reactie ging Van Den Bossche de linkerflank af. Brian zette voor naar Hooge die echter pal op de goeg reagerende doelman Michiels besloot. In de 19’ zette geelzwart een mooie aanval op. De Buyst ging solo en stak gepast door naar Schotte die alleen voor doel gekomen beheerst afwerkte, 1-0. Amper 3’ later stond de dubbele voorsprong op het bord. Hooge zette vanop rechts voor doel alwaar Van Der Schueren met de dij kon binnen duwen. In de 27’ werd het 3-0. De Buyst bediende Hooge die uitstekend aannam en dan in de korte hoek binnen schoot. In de 37’ stond het bijna 4-0, ware het niet dat Hooge zijn uitstekende vrije trap op de dwarsligger zag uiteenspatten. Niet getreurd echter want 3’ voor rusten was het wel zover. Van Den Bossche schilderde een hoekschop op het hoofd van Van Santen die mooi binnen kopte.

De tweede helft was amper bezig of de forfaitcijfers stonden op het bord. Hooge stak maatje Beirens in het gaatje en Joppe schoof de bal tussen de benen van Michiels in doel.Toen Eendracht wat gas terug nam kreeg Overmere een unieke mogelijkheid. Vereertbrugghen schoot volledig vrijstaand onbegrijpelijk naast. Bezoeker Bulthe deed hem dat vanop afstand na. Aan de overzijde miste Van Santen een unieke mogelijkheid toen hij een voorzet van De Buyst vanop twee meter over devieerde. Ook Van Den Bossche miste een goede kans toen hij oog in oog met Michiels verscheen en deze trachtte te omspelen, zonder succes weliswaar. In de 68’ stond toch de 6-0 op het bord. Schotte legde niet egoistisch af naar Van Der Schueren die maar binnen te duwen had. De score werd iets later nog opgedreven toen Stijn Michiel een voorzet naar doel kopte. Doelman Michiels moest lossen en Van Der Schueren was er als de kippen bij om binnen te duwen. Het feest ging maar door. De ingevallen Meert kopte door tot bij Van Der Schueren die alleen voor doel verscheen. Arno kon zelf gescoord hebben maar verkoos af te leggen naar Hooge die maar had binnen te duwen, 8-0. Daarna zag De Buyst zijn afstandsschotop de paal sterven. In de 81’ stond toch de 9-0 op het bord. Van Santen kwam in de zestien meter in balbezit en schoot onhoudbaar binnen. Iets later haalde Van Wassenhove zwaar uit. Ook zijn pegel stierf tegen de paal. In de 90’ lukte Overmere waarempel de eerredder. De ingevallen Baeyens versloeg doelman Lauwereys, die anders een zeer rustige namiddag kende. Volgende week zal geelzwart heel wat meer tegenstand ondervinden op het veld van St-Denijs. Als het echter met dezelfde spirit voor de dag komt als vandaag ziet het er goed uit.

Website en hosting door WAVI