3B: Geelzwart houdt de punten thuis na zwaar bevochten zege

Na de zware nederlaag van vorige week op het veld van HT Zwijnaarde, diende geelzwart voor eigen volk absoluut iets recht te zetten. Tegenstander vandaag was Moortsele, waar Eendracht in de heenronde ternauwernood met de drie punten aan de haal ging. Om in de race te blijven was een driepunter noodzakelijk. Eendracht diende het te doen zonder de geschorsten Hooge en Van Den Bossche, maar zag wel Schotte zijn rentree in de basis maken.

Geelzwart zette vanaf het begin de tegenstander onder druk. Eendracht had balbezit, maar het gevaar kwam echter van de bezoekende zijde. D'Hondt vond op hoekschop de volledig vrijstaande Verstraeten die onbegrijpelijk naast kopte. In de 10’ werd diezelfde D'Hondt gelanceerd. De flankaanvaller verscheen voor Lauwerys die met een beenveeg redding bracht. 1’ later ging de Houtemse doelwachter goed plat op een kopbal van Teerlinck. In de 20’ kreeg de thuisploeg een enorme kans. De Moor verlegde het spel naar de rechterflank waar De Buyst de bal oppikte. Davy ging resoluut de aanval in en bediende perfect Schottte. Laurens richtte een haarscherpe voorzet, alwaar Van Der Schueren de bal kon deviëren. Helaas voor de spits ging het leer centimeters naast. Dat was echter uitstel van executie, want in de volgende fase was het wel raak. Schotte bediende de vrijstaande Van Impe, die met een gekruist schot de bezoekende doelman kansloot liet (1-0). Nadien was het lang wachten op een volgende mogelijkheid. Het spel verwaterde langs beide kanten. Beirens nam een afvallende bal vol op de slof, maar zijn poging ging enkele meters naast. In de 41’ klom Moortsele plots op gelijke hoogte. Verstraeten zonderde D'Hondt voor doel af en liet Lauwerys kansloos (1-1). Nauwelijks een halve minuut later had diezelfde doelwachter alle moeite om een poging van Verstraeten te pareren.

2’ na de rust werd Van Wassenhove bijna onder de zoden gestopt. Een ideale plaats voor een vrije schop, op zo een 18 meter van doel. De aanvoerder zette zich zelf achter de bal, maar trapte te wild op de bezoekende muur. In de 55’ moest de thuisploeg met tien man verder. Aanvoerder Van Wassenhove ging veel te driest in op Van Den Noortgate en werd bedankt met een terechte tweede gele kaart. Ondanks de numerieke minderheid ging Houtem volop op zoek naar de voorsprong. Op het uur lanceerde Van Impe Van Der Schueren. Een zeer attente De Neve hield zijn nette schoon. In de 65’ rukte De Buyst op richting het vijandelijke doel. Blancquart stopte de flankverdediger foutief af in de 16. Terechte strafschop en eveneens een tweede gele kaart voor de bezoeker. Van Der Schueren zette vervolgens de strafschop feilloos om. Geelzwart loerde op de counter. 10’ voor affluiten kreeg de ingevallen Meert wat ruimte. Yannick kapte zijn bewaker uit, maar trapte te zwak in de handen van de doelman. Aan de overzijde trapte De Simpelaere hoog over. 5’ voor het einde moest Eendracht opeens met 9 verder. Een correcte tackle van Van De Moortele werd door de scheidsrechter bestraft met een onterechte tweede gele kaart. 2’ voor affluiten kwam Beirens alleen voor doel, maar alweer een attente De Neve neutraliseerde het doelgevaar. En toen moest de superdolle slotfase nog komen. Eerst trapte De Rycke voor Moortsele tegen de staak. In de herneming devieerde Verstraete de bal richting doel. Ternauwernood klemde Lauwereys de bal vlak voor de lijn. Kersten zette onmiddellijk de aanval op waardoor Meert en De Meyer richting doel konden gaan. Meyer bediende Meert, waarbij Yannick de doelman uitkapte en de bal richting doel schoof. Een bezoekend verdediger kon nog nipt redding brengen. In de herneming kregen zowel De Meyer, Beirens als Van Impe de mogelijkheid om de 3-1 te maken, maar alledrie vonden ze een bezoekend been op hun weg. Eendracht sluit zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar met een zwaar bevochten zege af.