3B: Geelzwart incasseert zware uitnederlaag

HT Zwijnaarde - E.Houtem: 4-0

In de heenronde kon E.Houtem thuis niet winnen van HT Zwijnaarde. Bijgevolg was het ook niet evident om op verplaatsing de drie punten te gaan halen. Toch was dit de missie van geelzwart, maar het liep wel even anders af dan verwacht.

Trainer Poep kon op een fitte selectie rekenen en Eendracht ging dan ook onmiddellijk met aanvallende intenties van start. In de 6’ kon Vanderschueren een inworp van De Buyst verlengen tot bij Beirens, die in de draai in de handen van de doelman besloot. 5’ later stak Joppe Hooge in het straatje. Sebbe kon alleen op doel afgaan, maar besloot af te leggen in plaats van zelf zijn kans te gaan. Een foutieve beslissing van de flankspeler, waardoor Cosyns simpel kon ontzetten. Het eerste gevaar van de thuisploeg was wel meteen raak. Van Daele stuurde Vekeman door het hart van de defensie. De aanvaller omspeelde Lauwereys en legde de bal beheerst binnen, 1-0. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. De Keyser bediende Hooge op links die op zijn beurt onmiddellijk doorspeelde naar Van Impe. Niels legde aan, maar zag zijn poging centimeters naast de paal buiten dwarrelen. En kort hierop kon aanvoerder Van Wassenhove Hooge vrijspelen in de zestien. Doelman De Letter bracht met een beenveeg redding. Aan de overzijde verzond Van De Sande een strakke bal richting Vekeman, die nipt te kort kwam om te besluiten. 1’ later plukte Lauwereys een kopbal van Christiaens. De thuisploeg had nu het overwicht. Met een sterke parade hield Lauwereys de 1-0 op het bord. Maar in de hieropvolgende hoekschop was het Houtems sluitstuk wel geklopt. Van Daele kopte staalhard binnen en bracht zo na 39’ de 2-0 ruststand op het bord.

4’ na de koffiepauze kwam Eendracht dicht bij de aansluitingstreffer. De Letter bokste een hoekschop van Beirens weg, alvorens Van Santen kon profiteren. 3’ later kopte een volledig vrijstaande Van Den Bossche een voorzet van Beirens over. Eendracht kon dat sterke begin niet volhouden en geleidelijk aan nam de thuisploeg de partij in handen. Duruer trapte onbegrijpelijk een verre inworp van Ingels hoog over. In de 65’ was de wedstrijd gespeeld. Na mistasten in de bezoekend afweergordel kon Oduro optimaal profiteren en de 3-0 binnen leggen. Een kwartier voor het einde kreeg de ingevallen Schotte een mogelijkheid om de score te milderen, maar het vluchtschot van Laurens ging een meter of 2 over de kooi van De Letter. Het was uiteindelijk nog Zwijnaarde dat de score opdreef. Teurekens ging op wandel in de zestien en legde enig mooi de 4-0 binnen. Het laatste wapenfeit was eveneens voor de thuisploeg. Oduro trapte een voorzet van Duruer een meter naast. Geelzwart kon op een goed openingskwartier na, nooit zijn wil opdringen. Door de nederlaag ziet Eendracht de concurrenten verder uitlopen. Volgende week ontvangt geelzwart thuis Moortsele, echter zal het deze stugge ploeg moeten bekampen zonder de geelgeschorsten Van Den Bossche en Hooge.