3B: Geelzwart pakt de scalp van leider Latem

 

Geelzwart ging afgelopen zaterdag tijdens Houtem Jaarmarkt op bezoek bij leider Latem, dat de week ervoor de periodetitel nog net pakte omdat Eendracht er niet in slaagde om te winnen. Genoeg reden om revanche te willen nemen dus, al zou dat niet makkelijk zijn tegen één van de meest kwaliteitsvolle ploegen uit de reeks.

 

In de tweede helft was het vrij duidelijk dat Latem zich met deze uitslag niet kon verzoenen en onmiddellijk met veel drang naar voor ging op zoek naar de gelijkmaker. Kjel Van Der Haegen leverde zo een paar mooie voorzetten af voor zijn aanvallers maar de Houtemse defensie stond goed te spelen en kon zo de kansen onschadelijk maken, met uitzondering van een slecht ontzette bal die op 30 meter van doel in de voeten van de ongedekte Rob De Wilde kwam. Deze legde de bal in één tijd als een raket in de winkelhaak, een  ‘once in a lifetime-doelpunt’. De verdiende Latemse gelijkmaker was een feit en 1-1 stond op het scorebord. Latem bleef het tempo maar opvoeren na hun wereldgoal en Houtem geraakte amper nog op de tegenstrever hun helft. Lauwerys onderscheidde zich een paar keer op de scherpe aanvallen. In het tweede deel van de tweede helft zakte het tempo van Latem een paar tellen waardoor Houtem terug iets meer aan de bal kwam. De ingevallen Niels Van Impe kon zich een paar keer goed doorzetten en zo een paar counters opzetten naar Hooge en de ingevallen Van Den Bossche. Tien minuten voor tijd leverde het doorzetten van Van Impe en Van Den Bossche een bal in de voet van Van Wassenhove op, die de bal naast de uitgekomen doelman kon binnenleggen: 1-2. Dit was het sein voor Latem om nog eens alles uit de kast te halen. Ze trokken massaal naar voor doch balverlies, onmondigheid voor doel of de secuur spelende defensie voorkwam een doelpunt. Het was zelfs Houtem die nog een paar kansen kon afdwingen met een trap op de paal van Niels. In de slotminuut kreeg Latem nog drie hoekschoppen maar de Houtemse defensie gaf geen krimp meer en behield misschien op voetbalvlak niet de meest logische uitslag, maar afgaande op de inzet van de Houtemse spelers werd het zeker geen onverdiende overwinning.

E.Houtem nam erg belangrijke punten mee naar de Jaarmarkt en kwam zelfs één dag op kop, waarna VC Zwijnaarde de leiding overnam op zondag. Met de komende twee duels thuis tegen Laarne-Kalken en Heusden staan er nog stevige weken op het programma.