3B: Te zwak Eendracht moet de duimen leggen

De eerste wedstrijd van een zeer moeilijk vierluik werd vorige week in Latem met een 0-1 winst afgesloten. Deze week wachtte Eendracht alweer een zware dobber. Het moest aantreden tegen Laarne-Kalken dat vorige week verrassend voor het eerst verloor en hierdoor nu absoluut moest winnen om de voeling met de top van de rangschikking niet te verliezen. De motivatie om te winnen was bij de bezoekers inderdaad veel meer aanwezig dan bij de thuisploeg, wat tot een nederlaag vor geelzwart leidde.

Na 5’ kreeg de thuisploeg nochtans al een dot van een kans om de score te openen. Aanvoerder Van Wassenhove won het duel van zijn tegenstrever en stak door richting Beirens die naar doel stormde. De goed verdedigende Verstraete kon met een ultieme sliding het gevaar neutraliseren. De rebound viel echter voor de voeten van Jeffrey. De aanvoerder legde aan, maar stootte eveneens op een bezoekend been. Beide ploegen wilden wel voetballen, maar het ontbrak aan efficiëntie in de laatste pass. Na het openingskwartier namen dee bezoekers het heft in handen en hadden ze licht overwicht. Dat resulteerde in enkele kansen. Op een hoekschop van Van Mierlo schoot Verstraete een meter of twee over. In de 23’ kwam de thuisploeg goed weg. Een kort genomen hoekschop werd door Lauwereys met de vuisten weg gebokst. Ost had dit echter doorzien en kopte vervolgens de bal terug richting doel. De inlopende Helderwert kopte op zijn beurt de bal pal op de dwarsligger. Laarne-Kalken nam nu volledig het heft in handen. Van Rysselberghe trapte in één tijd in de handen van de thuisdoelman. Eendracht kreeg moeilijk voet aan de grond. Een afstandsschot van Beirens in de 40’ was pas het tweede wapenfeit van de thuisploeg.

We waren  nauwelijks 1’ ver in de tweede helft toen geelzwart al een goede kans kreeg. Michiels knalde vanop 25 meter richting doel. Sluitstuk Lekens kon met een goede redding de bal in hoekschop pareren. Eendracht was de betere ploeg in de aanvangsfase van de tweede helft. Een lange bal van Eeckhout werd door Van Wassenhove goed doorgekopt in de loop van Van den Bossche. Brian stormde op doel af, maar doelwachter Lekens kwam goed uit. Ondanks het overwicht kreeg E.Houtem het deksel op de neus. Na dom balverlies kwam het leer in de voeten van Van Rysselberghe. Deze zette scherp voor richting 2de paal alwaar Van Mierlo mooi binnentrapte, 0-1. En bijna werd het zelfs 0-2. Eeckhout en Michiels gingen het aan klungelen. Hierdoor ging Van Rysselberghe richting doel. Michiels herstelde zijn foutje en pareerde de bal in hoekschop. De 0-2 viel uiteindelijk dan toch. Van Mierlo legde terug richting de rand van de 16 meter naar de vrijstaande Van Hoecke. De middenvelder trapte enig mooi in de verste hoek de 0-2 binnen. Eendracht was niet echt aangeslagen en kwam zelfs heel snel op 1-2. Een hoekschop van Beirens werd door Van Den Bossche binnen gekopt. Nauwelijks twee minuten later stond het bijna 2-2. Van Den Bossche kreeg de bal buiten de zone van de waarheid en vlamde richting doel. Zijn pegel stierf op de dwarsligger. Eendracht verliest dure punten na een zeer matige eerste helft. De thuisploeg was beter na de koffiepauze, maar werd getrakteerd op twee ijskoude counters. Een verdienstig Laarne Kalken kan met een opgeheven hoofd terug naar huis.