3B: Tweede thuisnederlaag op rij komt zwaar aan

Wou E.Houtem zich na de thuisnederlaag van vorige week handhaven in de topdrie van de rangschikking, dan mocht het geen tweede opeenvolgende misstap begaan. Tegen Heusden was dit gemakkelijker gezegd dan gedaan, want geelzwart kon tot op heden nog niet echt overtuigen op eigen veld. En ook nu liep het weer mis.

Eendracht nam het heft van bij de openingsfase meteen in handen en zette Heusden onder druk. Verder dan een paar hoekschoppen en wat geharrewar voor doel kwam het echter niet. In de 11’ stak Van Wassenhove gepast door naar Hooge. Sebbe legde vanop de achterlijn achteruit naar de vrijstaande Van Impe maar een bezoekende verdediger doorzag het maneuver en bracht redding. Op het kwartier zonderde De Keyser met een verre bal Hooge alleen voor doel af. Sebbe miste echter volkomen zijn controle en weg was de kans. In de 21’ stond het plots 1-0 toen een voorzet van De Keyser naar Michiels door bezoeker De Smet in eigen doel werd gekopt. 2’ later kwam Van Wassenhove in balbezit aan de tweede paal. Jeffrey legde achteruit naar Beirens die zijn inzenden een metertje over zag gaan. Eendracht ging nu voluit voor de dubbele voorsprong. Die kwam er bijna doch een afgeweken schot van De Keyser belandde op de kruising. Daarna werd een schuiver van Beirens, op aangeven van Van Wassenhove na een ingestudeerde hoekschop, van de lijn gehaald. Op het halfuur zette geelzwart weer een uitstekende aanval op. De Buyst recupereerde de bal en lanceerde perfect Hooge, die hard uithaalde. Doelman Vandevyver beroerde de bal met de vingertippen waardoor deze op de dwarsligger uiteen spatte. Pas in de 36’ stak Heusden voor het eerst de neus aan het venster. Verschueren mocht oprukken en vrij aanleggen. Doelman Lauwereys haalde met een kattensprong het leer uit de benedenhoek. Dit was het enige noemenswaardige bezoekende feit in een eerste helft die volkomen gedomineerd werd door geelzwart, maar die meer dan een doelpunt had moeten opleveren.

De thuisploeg nam ook in het begin van de tweede helft de match in handen. Tot in de 49’ Eeckhout in een fase zonder enig direct gevaar, besloot terug te spelen op zijn doelman. Hij deed dat echter veel te kort waardoor Van Damme alleen voor Lauwereys verscheen. De bezoekende aanvaller nam het geschenk met beide handen aan en legde de 1-1 door de benen van Kirsten in het mandje. In de reactie werd een hoekschop van Hooge door Van Den Bossche hard ingekopt. De bal werd echter op de lijn gekeerd. De rebound van Beirens belandde pal op doelman Vandevyver. In de 589’ ging Heusden in de tegenaanval. De Jaeger mocht te gemakkelijk oprukken en vanop afstand ongehinderd aanleggen. Zijn loeier verdween mooi tegen de netten en meteen was de 1-2 een feit. Eendracht moest nu alles op alles zetten en ging resoluut in de aanval. Een vrije trap van De Keyser werd door Vandevyver mooi gered. 20’ voor affluiten zette bezoeker Lauwers voor richting eerste paal. De goed opduikende Van Damme trapte nipt over. Aan de overzijde legde Hooge een hoekschop achteruit tot bij Schotte. Diens afgeweken schot ging een metertje naast. Eendracht zette nog een slotoffensief in maar ging hierbij onbesuisd te werk waardoor het nooit voor echt doelgevaar kon zorgen. In de 86’ liep het bovendien op een dodelijke counter. Na balverlies in het Eendracht middenveld werd Van Damme alleen voor Lauwereys afgezonderd. Hij omspeelde deze laatste en zette zodoende de 1-3 op het bord. In de 88’ kon geelzwart nog milderen. Een scherpe vrije trap van De Keyser verdween zonder aangeraakt te worden in de benedenhoek, 2-3. Dit was echter het laatste wapenfeit van een wedstrijd die de thuisploeg nooit had mogen verliezen. De deklat en een paar individuele fouten bevestigden echter jammer genoeg de slechte thuisreputatie van geelzwart.