Eendracht wint niet en grijpt naast periodetitel

E.Houtem - C.Melle: 1-1

Indien Eendracht nog een waterkansje op het behalen van de eerste periodetitel wilde maken moest het absoluut winnen van C.Melle en hopen op puntenverlies van Latem tegen Laarne-Kalken. Dit laatste gebeurde, maar de eerste opdracht werd niet tot een goed einde gebracht.

Eendracht begon sterk aan de partij en trok onmiddellijk het laken naar zich toe. Reeds in de 2’ haalde Van Wassenhove hard uit van schuin voor doel. Doelman Leboeuf had alle moeite met de loeier van de aanvoerder maar bracht toch redding. De rebound werd door Schotte een metertje over geschoten. Iets later was er een goede tussenkomst van Pieters nodig op een strakke voorzet van Jeffrey. De bezoekend verdediger kon net voor de aanstormende Van Den Bossche wegwerken. In de 18’ stak C.Melle voor het eerst de neus aan het venster. Aanvoerder Gistelinck haalde van op 20m verschroeiend uit. Doelman Ramsdam kon met een schitterende zweefsprong de bal uit de kruising halen. Melle kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en kon dreigen met een tweetal afstandsschoten van Vandewalle en Van Huffel. Ramsdam pakte echter probleemloos. In de 33’ was het wel raak. Van Impe werkte slecht weg in de voeten van een tegenstrever. Diens schot werd afgeblokt maar de rebound viel voor de voeten van Blommaert die vrij mocht uithalen en mooi in het hoekje plaaten, 0-1 en de periodetitel heel ver weg op dat ogenblik. Eendracht probeerde nog te reageren voor de rust. In de 43’ stuurde De Buyst maatje Hooge in het straatje. Alleen voor Leboeuf gekomen schoot Sebbe naast. Achteraf bleek hij ook ontetrecht afgevlagd voor buitenspel. Net voor rusten nog twee reuzenkansen voor de thuisploeg. Eerst legde Hooge mooi af naar de volledig vrijstaande Beirens, maar die schoot hoog over. Daarna verscheen Van Den Bossche op aangeven van Eeckhout alleen voor doel. Brian besloot echter pal op Leboeuf.

Eendracht startte de tweede helft met veel inzet maar speelde te ongeordend en te onprecies om doelrijpe kansen te kunnen afdwingen. Daarenboven was het opletten geblazen voor de counter. Op zo een tegenprik verscheen De Clerck schuin alleen voor doel. Ramsdam lag goed in de weg en bracht redding. In de 66’ recupereerde Hooge de bal op het middenveld. Hij haalde van ver verrassend uit maar zag zijn poging naast gaan. Geelzwart zette nu alles op alles en ging resoluut in de aanval, wat Melle tot collectief verdedigen dwong. Zowel Van Der Schueren als Schotte, tot tweemaal toe, hadden goede mogelijkheden maar besloten naast. Dat was ook het geval toen Michiels van op 25m mocht aanleggen. Zijn poging ging centimeters naast. In de 76’ kreeg Eendracht toch loon naar werken. Na geharrewar voor doel viel de bal voor de voeten van Schotte die van kortbij de 1-1 binnen schoot. Het hek was nu volledig van de dam en geelzwart gooide alles in de aanval. In de 81’ kon Van Santen net niet genoeg bij een vrije trap van Eeckhout om binnen te koppen. 5’ voor affluiten werd een hoekschop die afweek op een vededigende rug van de lijn gekeerd. In de 87’ ging De Buyst de linker flank af. Alleen schuin voor doel gekomen haalde Davy hard uit naar de korte hoek. Iedereen zag de bal binnen gaan, maar dat was zonder doelman Leboeuf gerekend, die met een superreflex alsnog redding bracht. In de 89’ kreeg geelzwart een vrije trap van net buiten de zestien meter. Van Wassenhove verstuurde een kanonskogel die afweek op de muur en nipt naast de paal buiten ging. In de daaropvolgende hoekschop kopte Beirens goed naar de korte hoek, maar ook deze keer bracht de bezoekende doelman redding. In de 92’ kreeg Eendracht nog bijna het dekdel op de neus. Van Huffel mocht alleen op Ramsdam afgaan maar besloot op het geelzwarte sluitstuk. De Clerck had de rebound maar binnen te leggen maar gleed uit en weg was de kans. In een ultiem slotoffensief versierde Eendracht nog twee hoekschoppen die gevaar opleverden, maar telkens zat er een bezoekend been of een rug in de weg toen iemand afdrukte.

Door het verlies van Latem was E.Houtem bij winst periodekampioen geworden. Jammer genoeg gebeurde dit, mede door een ondermaatse prestatie in de eerste helft, niet. Volgende week staat Eendracht oog in oog met de kersverse periodekampioen.