3D: Eendracht na verlengingen door naar derde ronde.

E.HOUTEM - OUDEGEM : 4-3 n.v.

In zijn eerste wedstrijd van de nacompetitie nam E.Houtem het thuis op tegen het Dendermondse Oudegem. De bezoekers hadden reeds een wedstrijd afgehaspeld en speelden daarin Wachtebeke met 3-0 naar huis. Dat het een lastige klus ging worden, was duidelijk. Geelzwart miste topschutter Van Der Schueren en tot overmaat van ramp vielen in de opwarming zowel Brewaeys als aanvoerder De Buyst uit. Coach Poep riep in allerijl nog Lennert De Smet op.

Lees meer: 3D: Eendracht na verlengingen door naar derde ronde.

3D: Zege volstaat jammer genoeg niet voor de titel

E.HOUTEM - ZANDBERGEN : 1-0

Dat E.Houtem het niet meer in eigen handen had was al een drietal weken gekend. De enige hoop voor geelzwart lag in de handen van Mere dat als enige ploeg Denderleeuw nog punten kon afsnoepen. Maar dan moest Eendracht wel altijd thuis winnen van Zandbergen, dat weliswaar niets meer te winnen of te verliezen had, maar misschien toch nog ergens een motivatiefactor vond.

Eendracht trok in de beginfase voluit ten aanval. Dat resulteerde al snel in gevaar. Doelwachter Heremans had alle moeite om een vrijschop van Van Steenbrugghe uit de winkelhaak te halen. Op het kwartier knutselden de bezoekers een mooie aanval in elkaar. Fransaert werd diep gestuurd richting hoekschopvlag en legde gepast terug op Torrekens. De bezoeker ging zijn man voorbij en vond aan de tweede paal het hoofd van Van Den Berghe die nipt naast kopte. Eendracht had wel overwicht maar kon dat niet omzetten in doelkansen. Het waren de bezoekers die uiteindelijk gevaarlijk waren. De Buyst kon ternauwernood een schot van Van Den Berghe afblokken. Een kwartier voor de koffiepauze kreeg de thuisploeg een uitstekende kans om de score te openen. Na een actie tussen Hooge en Schotte zette deze laatste voor richting tweede paal. Van Steenbrugghe pikte de bal op en legde gepast terug op Meert, die in één tijd naar doel knalde. Doelwachter Heremans kon in twee tijden het gevaar neutraliseren. Aan de overzijde kopte D’Haeseleer een vrijschop van Van Den Brande nipt over. 5’ voor rusten kreeg Eendracht dan weer een unieke mogelijkheid. Brewaeys onderschepte het leer en leverde in bij Van Der Schueren. Arno stak in één tijd door richting de volledig vrijstaande Hooghe. Sebbe kon alleen op doel afgaan maar zag zijn poging uitstekend gepareerd worden door Heremans.

Na de pauze was ook de eerste kans voor de thuisploeg. Van Der Schueren kwam nipt te kort om een voorzet van Van Steenbrugge af te werken. De beste mogelijkheid was echter voor de bezoekers. De volledige vrijstaande Fransaert hoefde aan de tweede paal enkel maar Torrekens te bedienen, maar de beslissende pass van de aanvaller was te hard waardoor het gevaar geweken was. Aan de overzijde trapte Van Steenbrugghe in de handen van de Zandbergse goalie. Toch was het steeds opletten voor de gevaarlijke bezoekende counters. In de 63’ werd Fransaert diep gestuurd. De aanvaller kwam oog in oog met doelwachter Doda die uitpakte met een knappe redding. De bezoekers waren nu de betere ploeg. Nauwelijks 2’ later moest Doda alles uit de kast halen op een pegel van Van Den Berghe. 17’ voor het einde was Eendracht nog eens gevaarlijk. Uit een mislukte een-twee tussen De Rouck en Van Steenbrugghe haalde die laatste nog voordeel. Jens kon zijn man uitkappen maar zag zijn poging een meter naast gaan. 2’ later had Eendracht een strafschop verdiend. Van Steenbrugge werd foutief gehaakt, maar de scheidsrechter vond het onvoldoende om een fout te fluiten. Tien minuten voor het einde ging de thuisploeg zwaar op zoek naar het doelpunt. Een scherpe vrije trap van Meert werd ei zo na in doel verlengd door Van Steenbrugghe. In de 83’ klom Eendracht verdiend op voorsprong. Van Steenbrugghe speelde een hoekschop snel door richting Meert. De afscheidnemende Yannick legde gepast terug op Hooge, die van net buiten de zestienmeter de 1-0 laag over de grond binnen schoot. Eendracht rook bloed en ging voor de dubbele voorsprong. Een voorzet van Van Steenbrugghe werd door Van Der Schueren een meter over gekopt. De overwinning kwam niet meer in gevaar, integendeel, want in de absolute slotminuten hield de paal Van Steenbrugghe van een doelpunt. Eendracht wint dankzij inzet en motivatie. Helaas koopt het daar niet veel mee. Door de overwinning van Denderleeuw tegen Mere gaat de titel richting de concurrent.

Als Eendracht wil promoveren zal dit moeten gebeuren via de eindronde. Maar dat is, zoals iedereen wel weet, veeleer een loterij waarbij heel wat geluk nodig is. Toch kunnen wij nu al spreken van een uiterst geslaagd seizoen. Niemand had op voorhand zelfs maar durven denken, laat staan hopen, dat geelzwart tot de laatste wedstrijd voor de titel ging strijden en maar liefst 70 punten bij elkaar sprokkelen. Chapeau! Dikke proficiat aan de spelers en de technische staf en heel veel dank aan de bij elke wedstrijd in groot aantal aanwezige supporters. Wij rekenen meer dan ooit op jullie massale steun tijdens de eindronde, waarvan de trekking plaats vindt op zaterdag 20 april om 19u15.

3D: Overwinning op karakter

HOFSTADE - E.HOUTEM : 1-2

Na het pijnlijke gelijkspel van vorige week had E.Houtem zijn lot niet meer in eigen handen. Het moest al rekenen op puntenverlies van Denderleeuw wou het alsnog de titel binnen halen. Maar dan mocht het zelf wel geen steek meer laten vallen. Op bezoek bij Hofstade, dat erop gebrand was om ex-trainer Hanno Poep een loer te draaien, was dat allesbehalve evident.

Lees meer: 3D: Overwinning op karakter

3D: Titel ineens ver weg

E.HOUTEM - BAARDEGEM : 2-2

Na de moeizame en felbevochten zege op Haaltert stond E.Houtem voor een op papier iets gemakkelijker opdracht. De werkelijkheid was echter anders want tegenstrever Baardegem, dat fel onder zijn waarde gerangschikt stond, had nog punten nodig om het behoud te verzekeren. Het zou bijgevolg alles op alles zetten om de redding op het veld van geelzwart te verwezenlijken. En dat lukte jammer genoeg ook.

Lees meer: 3D: Titel ineens ver weg

3D: Eendracht omzeilt moeilijke klip

 HAALTERT - E.HOUTEM : 0-1

Nog vier wedstrijden scheidden Eendracht van een eventuele kampioenenviering. Vier finales die allen moesten gewonnen worden wou geelzwart zeker zijn van de oppergaai. Het pad naar de titel ligt echter bezaaid met valkuilen. Haaltert, dat de laatste tijd goed op dreef was en thuis onder andere won van Denderleeuw en meer recentelijk ook van Hofstade, was er een van. Toch bracht de leider de zware opdracht tot een goed einde.

Lees meer: 3D: Eendracht omzeilt moeilijke klip

Website en hosting door WAVI